Vi letar en ny ordförande till HSU – så här kan du hjälpa till!

2023-01-02

Kära medlemmar och övriga hockeyintresserade runtom i landet. I slutet av 2022 meddelade HSU:s nuvarande ordförande Robin Johansson att han kommer att kliva av sitt uppdrag i samband med årsmötet sommaren 2023.

Från valberedningens sida vill vi uttrycka vår största uppskattning för det Robin gjort under bildandet av HSU och föreningens inledande år. Vi tror inte att föreningens roll och inflytande skulle vara så här stor om det inte vore för honom. Vi har största respekt för hans beslut och nu pågår ett intensivt arbete för att hitta förslag till att ersätta honom på bästa sätt.

Vi vet att det finns individer runtom i vårt avlånga hockeyland som verkligen brinner för läktarfrågor, men alla finns för närvarande inte i kretsen runt HSU och föreningens styrelse. När en så betydelsefull person ska lämna en förening är det viktigt att titta brett och fylla på med kunskap, kompetens och erfarenhet men också hunger och driv. Man kommer långt på vilja och entusiasm.

Vi vill från valberedningens sida be alla som brinner för hockeyns läktarkultur att verkligen fundera. Skulle du eller någon annan du känner eller vet om passa bra in i HSU i någon form? Finns det någon du umgås med, följer på Twitter, ser på matcher eller vad det än kan vara – hör av dig! Vilka steg HSU kommer ta kommande år avgörs mycket av vilket ledarskap som finns i styrelsen.

Hör av dig till vår mejladress på valberedningen@hockeyunionen.com eller direkt till någon av oss ledamöter i valberedningen.

Valberedningen i HSU

Viktor Adolfsson (Djurgården), sammankallande

Robin Wikberg (Modo)

Niklas Niva Sjökvist (Leksand)