Ordförande har ordet.

2022-11-14

Öppet meddelande till alla som värnar om supporterkulturen på våra läktare. 

Som flera av er vet så är jag en av initiativtagarna till HSU:s grundade. Min målsättning när jag klev in i detta var att skapa en central part som värnar den svenska läktarkulturen inom en idrott som på senare år utvecklats väldigt fort och siktat in sig på kommersiella frågor i en alldeles för hög grad där jag anser att supporterkulturen och dess intressenter glömts bort och ignorerats i alldeles för många frågor. 

Det är med en stor ödmjukhet jag tagit mig an förtroendet och rollen som ordförande i denna unga förening. Jag känner mig både stolt över vad denna styrelse har åstadkommit på så här kort tid men även tacksam för att ha fått chansen att jobba med dessa viktiga frågor tillsammans med detta glada gäng. 

Precis som i idrotten vi alla älskar så krävs lagarbete för att skörda segrar även i dessa frågor och ingen insats har varit mindre viktigt än någon annans!

Med denna inledning så kan man nog utläsa vart detta meddelande barkar iväg. 

Jag har i helgen meddelat valberedningen att jag inte kommer vara valbar för en roll som ordförande under nästa stämma. 

Detta pga. plötsliga och hastiga förändringar i mitt privatliv sedan sensommaren som orsakat att mitt fokus behöver vara på annat håll. 

Styrelsens vice ordförande, Björn Wästerlund har fått stötta upp en hel del i situationer där mitt fokus har behövts på annat håll och styrelsens arbete har inte på något vis blivit drabbat så här långt. 

Jag har för ambition att, tillsammans med Björns stöd, sitta kvar som ordförande denna mandatperiod ut.

Om det framkommer anledningar att anta att det riskerar drabba eller hämma styrelsens fortsatta arbete under mandatperioden så kommer jag dock vara snabb med att tacka för mig. 

Detta kan i så fall komma att ske med kort varsel och jag litar blint på att valberedningen i detta nu jobbar intensivt med att upprätta både en plan A, B och C. 

Med tanke på hur viktig denna förening visat sig vara kommer nu även en uppmaning i detta meddelande. 

Brinner du för läktarfrågor och den svenska supporterkulturen samt besitter erfarenheter eller färdigheter som får dig att tro att du skulle kunna bidra till den här föreningens arbete så är det av yttersta vikt att du snarast tar kontakt med valberedningen så att en dialog kan etableras så att valberedning får fler namn på sin lista över möjliga kandidater och på så vis även ett bredare svängrum i sitt arbete. Kontakt med valberedningen tas genom att mejla valberedningen@hockeyunionen.com

//Robin, ordförande