Förslag till styrelse i Hockeysupporterunionen

2021-05-30

Under verksamhetsåret har interrimsstyrelsen efter det formella grundandet också agerat tillfällig valberedning för att ta fram kandidater till årsmötet som medlemsföreningarna kan ta ställning till. Här presenteras förslaget till styrelse ihop med en kort presentation där varje föreslagen person beskriver sig själv.

Här är förslaget till styrelse i HSU för kommande verksamhetsår:

Förslag till ordförande för en tid om ett år:

Robin Johansson, 27
Södertälje

“Var med och byggde upp samt drev Ultras Telge mellan 2008-2014. Vice ordförande i Supporterklubben sedan 2017 men har alltid haft en aktiv roll kring läktarkulturen i Södertälje. Jag hoppas mitt driv, engagemang och hårda arbete ska kunna bidra till att HSU blir en av dom viktigaste kuggarna i utvecklingen av svensk hockey samt den svenska läktarkulturen”.

Förslag till ordinarie ledamöter för en tid om ett år:

Jimmie Andersson, 40
Västerås

“Hockeyintresset har varit stort sedan jag var riktigt liten. Farsan släpade med mig i tidig ålder sedan var jag fast. Suttit i VIK Supports styrelse i 8 år, varav de 4 senaste som ordförande men väljer nu att kliva av där. Ser framtiden an och skall bli kul att förhoppningsvis få vara med och utveckla HSU till något riktigt bra för oss hockeysupportrar”.

Björn Wästerlund, 41
Modo

“Medlem i MoDo sedan 9 års ålder, medlem i Lumberjacks.  Delaktig i podden ”Barktrumman” om MoDos supporterkultur, historik och ekonomi samt försöker aktivt jobba med att stärka supporterkulturen på MoDos matcher i södra Sverige via ett antal kanaler och tillsammans med andra”.

Fredrik Rydén, 42
Skellefteå

“Har suttit i North Powers styrelse sedan 2012, varav ett par år som kassör och fyra år som ordförande. Numera ”vanlig” ledamot. Har väl ganska bra koll på föreningslivet och styrelsearbete efter många år, och tycker HSU fyller en lucka som borde ha fyllts för många år sedan”.

Carin Harwing, 38
Västerås

“Redovisningsekonom och jobbar med bostadsrättsföreningar till vardags – kassör i VIK Support sedan säsongen 2017/2018 på fritiden”.

Jakob Johansson, 26
Linköping

“Jag själv spelade hockey fram tills jag var 15 år. Fick tidigt ett intresse för läktar- och supporterkultur. Gick med i tifogruppen 2016 och har sedan 2018 suttit i White Lions styrelse. Blev vald till vice ordförande 2019. Jag känner att mitt driv för supporterkulturen och allt runt om kring är något jag kan bidra med”.

Viktor Mark, 25
Frölunda

“Jag har varit med och startat samt drivit supportergruppen Sektion 84 från 2013. De senaste 5 åren som ordförande och ekonomiskt ansvarig. Sedan starten har jag varit en av de ansvariga i vår tifogrupp. Under de senaste åren, som medlem i Frölunda HC, samt en del av klubbens egna supporterråd har jag engagerat mig i frågor som rör supportrarna i arenorna, såväl hemma- och bortasupportrar”.

Förslag till suppleanter för en tid om ett år:

André Jonsson, 24
Luleå

“I tidig ålder fick jag upp ögonen för läktarkultur och har sen dess dagligen konsumerat svensk och internationell läktarkultur, historiskt och i nutid. Brukar beskriva mig som en person som inte kan ett enda spelarnamn i ett lag men däremot namnet på alla den läktarens grupper. Har suttit i LuleåFans styrelse, och är sen några år tillbaka klackledare på H-läktaren. Tror stenhårt på en gemensam och enad union för oss alla hockeysupportrar och ser fram emot alla utmaningar och resultat”.

Andreas Cedercrona, 48
Färjestad

“Jag har varit aktiv på ståplats i över 10 år, jag åker på så många bortamatcher jag kan. Jag har varit aktiv i styrelsen i Wolfpack i 3 år, haft hand om resor, marknad, Facebookgruppen, kontakt med spelare, kontor med mera. Jag brinner för allt som har med hockeyn att göra”.

Susanne Dahlgren, 48
Karlskrona

“Brinner för hockey. Gillar inte orden: ”Det har alltid varit så”, dessa ord för ingenting framåt! Började som suppleant i Blackbugs för tre säsonger sedan, de två senaste har jag varit ordförande”.